BezinningfederatienieuwsKapellenpraktische zakenSociaal

Geestdriftige vrijwilligers houden devotie in ere!

Geen processie dit jaar, maar de kapellen zullen dit Pinksterweekend versierd en geopend zijn.

2020 zal blijvend in ons geheugen gegrift staan. De wereld staat even stil, maar niet ons geloof en vertrouwen in Maria.

Onze-Lieve-Vrouw waakt over haar mensen, bidt voor hen en geeft steun aan allen die een dierbare hebben verloren door het virus. En dat geloof vinden we ook terug in de inzet van de vrijwilligers van onze kapellen. Ook al zal onze processie, die eeuwenoude traditie op pinkstermaandag, niet doorgaan, het spontane versieren van de kapellen zal wel gebeuren.

Kapel in de Kerkstraat van Kampenhout

Ter ere van Maria zullen de deuren van de kapellen wagenwijd opengezet worden, het gehele Pinksterweekend van 30 en 31 mei en 1 juni.

Maria volgt dit jaar de coronamaatregelen strikt op en blijft thuis in haar vertrouwde O.-L.-Vrouwkerk. Maar wij? Wij worden aangemoedigd om regelmatig buiten te gaan wandelen, fietsen, joggen … Mits naleving van de veiligheidsmaatregelen, kan iedereen alle kapelletjes bewonderen en even in gedachten bij Maria zijn.

Ook in onze parochiekerken blijft zij elke dag opnieuw ieder van u hartelijk welkom heten voor een moment van bezinning, een kaarsje of een bloemetje. En volgend jaar kunnen we allen, met Maria en het Heilig Sacrament in ons midden, terug de processieweg gaan en zo de mooie Kampenhoutse traditie verder zetten.

Een welgemeende dankuwel voor allen die dit mooie initiatief mogelijk maken in deze moeilijke tijden.