muziekparochielevenparochienieuwsvieringen

Sint Hubertusviering

Zoals de traditie het wil vieren we Sint Hubertus in Berg. Dat doen we op een frisse novembermorgen met de Koninklijke Jacht- en Alpenhoorngroep “The Greenfields“, Sint Hubertusbroodjes, een stoet van dieren én mooi weer. Ja, dat de zon van de partij is, is ook traditie.
Al van voor de viering laat de erehaag van The Greenfields de jachthoorns klinken. Ondanks de vele afsluitingen en parkeerverboden blijven mensen toestromen. De kerk is dan ook goed vol.
Tijdens de viering krijgen de liefhebbers ruimschoots de kans The Greenfields te beluisteren. Ook de alpenhoorns komen aan bod. Er zijn er maar liefst vier!
Ter afsluiting van de viering wordt er gespeeld, terwijl de kruiwagen met Sint Hubertusbroodjes de kerk uit gereden wordt. Wanneer iedereen in de handen wil beginnen klappen, volgt opnieuw een forté. Als het dan écht gadaan is, barst natuurlijk een daverend appaulaus los.

Na de viering volgt dan de dierenzegening. Eerst defileren de honden voorbij en een enkele angstige poes. Dan volgen de paarden van de Laarstallen en ook de Brabander is van de partij. De stoet wordt afgesloten door aantal koetsen.


meer foto’s Hier

Ook RINGtv kwam kijken. In het nieuwsbericht van 13 november werden beelden getoond.
Naar de uitzending