Allerleiparochielevenpraktische zaken

De kerststal is weer ingepakt

Drie koningen zijn weer voorbij, dus is het weer tijd om de kerstversiering in te pakken. De eerste zaterdag na drie koningen wordt de kerststal voor de kerk afgebroken en aangezien driekoningen zelf op een zaterdag viel, hebben we dit jaar echt zo lang mogelijk van de kerstsfeer kunnen genieten.
De trouwe vrijwilligers waren weer op post voor dit grote werk: De kribbe en het stro werden weer ingepakt, alle dakpannen werden één voor één van het dak genomen en mooi opgestapeld, behalve die ene dakpan, die onder de zwaartekracht op de kasseitjes uiteenspatte. Ook heel de houten constructie werd gedemonteerd en klaargezet om door de werkmannen van de gemeente weer in de loods ondergebracht te worden voor een lange zomerslaap.

Op hetzelfde moment werd er ook in de kerk gewerkt. Ook die kerststal werd ingepakt. Alle fragiele beelden kregen jasjes van stof en bubbeltjesplastiek en namen afscheid. Niet getreurd, want eind dit jaar, zien we de hele kleurrijke bende weer terug.

De kerstster, die deze donkere tijd de weg naar ons kerststalletje gewezen heeft, werd ook weer voorzichtig naar beneden getakeld, met de hulp van de hoogtewerker van dakwerken Vandenbrandt.

Nu we toch in hogere sferen waren, was ook het moment om het torenuurwerk aan te pakken. Alle lampjes op de wijzers en de wijzerplaat werden vervangen. Zo helder hebben we het uur nog nooit kunnen lezen op de Bergse kerktoren.

De dagen waren ook geteld voor de grote kerstboom van het mettevie, die plaats moest ruimen.

Zo was er heel wat tegelijk te doen in en rond onze kerk, maar zo is ook op één dag alles proper opgeruimd en in orde om met goede moed aan de goede voornemens te werken.