eerste communiereligieus levenvieringenvormsel

Dankviering

De dankviering voor de Eerste Communie en het Vormsel was een bijzondere dag vol vreugde en samenzijn. De plechtigheid vond plaats in de prachtige, historische kerkje.

Het hoogtepunt van de viering was ongetwijfeld de muziek van het Shalom Orkest. Hun prachtige muzikale begeleiding zorgde voor een diepere spirituele beleving van de ceremonie. De melodieën weerklonken door de kerk en raakten iedereen in het hart. Het orkest speelde hum gekende repertoire én hun interpretatie van ‘Tous les garçons et les filles’ van Françoise Hardy, dat de betekenis van de Eerste Communie en het Vormsel prachtig onderstreepten.

Na de viering was er een receptie achteraan in de kerk.

Een bijzonder onderdeel van de dag was het bezoek aan de toren van de kerk. Voor velen was het de eerste keer dat ze de toren beklommen. Onder begeleiding van de kerkraad gingen kleine groepjes de smalle wenteltrap op. Boven aangekomen werden ze beloond met een adembenemend uitzicht over het dorp. vlakbij de klokken, die gelukkig afgezet waren, vertelde Geert het hoe de klokken opgeverderd werden maar uiteindelijk door een ploeg serke mannen weer kun plaats terugvonden in onze kerktoren.

Deze dankviering was een dag om nooit te vergeten, een dag vol muziek, vreugde, en gemeenschap. Het was een viering van geloof en samenhorigheid, versterkt door de onvergetelijke klanken van het Shalom Orkest en de prachtige momenten die gedeeld werden.

meer foto’s