parochielevenSint Servaaskapelvieringen

Viering Sint-Servaas

De feestdag van Sint-Servaas, de patroonheilige van onze parochie, is op 13 mei. Het is al heel wat jaren de gewoonte om op de vrijdagavond in de buurt van die feestdag een viering te organiseren in de kapel van Berg-Heide. Zo doen we het dit jaar opnieuw op vrijdag 10 mei om 19 uur.

Vorig jaar bleek dat er werken nodig waren in de kapel om het houten podium – waarop het altaar staat – te stabiliseren. Die werken zijn ondertussen klaar: er is een nieuw podium gemaakt in hout dat goed bestand is tegen vocht, en de zandige ondergrond is ook aangepakt. Wilfried Lenaerts, de voorzitter van de kerkraad, heeft persoonlijk deze werken op zeer deskundige wijze begeleid en opgevolgd, waarvoor dank!

Pater Jef zal voorgaan in de viering. We hopen op mooi weer, want er zijn in de kapel niet veel zitplaatsen. Bovendien bieden we na de viering een drankje aan, en dat verdient ook zonnig weer. 

We willen graag de mensen uit de buurt van de kapel hartelijk danken. Ze zorgen ervoor dat de kapel en het grasveld steeds mooi in orde zijn. Toeristen te voet of met de fiets houden er graag even halt. U bent dus ook welkom, vrijdag 10 mei om 19 uur.