sacramentenvormsel

Zaterdag 27 april : Vormsel

Op zaterdag 27 april komt een vertegenwoordiger van de bisschop naar de kerk van Kampenhout om het sacrament van het vormsel toe te dienen aan de jonge vormelingen. In de vier parochies hebben deze jongeren zich een jaar lang voorbereid op dit grote moment.

Omdat de groep te groot is voor één viering, zullen de vormelingen van de parochie O.-L.-V. Kampenhout in de eerste viering gevormd worden, zaterdag om 13 uur. De andere vormelingen, van de parochies Sint-Jozef Relst, Sint-Stefaan Nederokkerzeel en Sint-Servaas Berg, komen aan de beurt in de viering om 15 uur.

Enkele laatste voorbereidingen voor de viering zijn nodig. Daarom worden er nog twee samenkomsten georganiseerd.

Op maandag 22 april is er voor alle vormelingen om 18 uur in de kerk van Kampenhout een repetitie van de liederen met het Sjaloomorkest. Die repetitie duurt ongeveer een uur.Het oefenen van het verloop van de viering gebeurt ook in de kerk van Kampenhout. Voor de vormelingen van Relst, Nederokkerzeel en Berg is dat op zaterdag 20 april van 10.30 uur tot 11.30 uur. Daarna is er nog een info-moment voor hun ouders. Voor de vormelingen van Kampenhout gebeurt dit op dinsdag 23 april van 18 tot 19 uur, met daarna ook een info-moment voor de ouders.